26.8.05

Kyldyyriä kansalle - ja valot pois klo 22!!!

Nyt se on tullut lopullisesti todistettua. Helsinki (Toijala/Rovaniemi/Suomi) on uppotylsä paikka, jossa kaikki menee kiinni liian aikaisin eikä mitään hauskaa saa tehdä ilman heippalappua hissin seinässä tai lakialoitetta eduskunnassa, kun jollain mummolla on taas Jalostajan hernesopat sieraimessa.

Suunnitelmissa oli mennä Taiteiden Yöhön eilen. En niin perusta kaikenmaailman katuilveilijöistä tai performanssitaiteesta puhumattakaan kukkahattutätien taidepieraisuista, mutta Akateemisen Kirjojen Yö houkutteli tällaista paatunutta bibliofiiliä. En pitänyt mitään kiirettä lähdön kanssa, iltahan oli nuori ja antaumukselliseen ruuanlaittoon nyt tuppaa kulumaan aikaa. Päätin kuitenkin aikaa säästääkseni laittaa paremman puoliskoni (tai se huonompi, tiedä nyt näistä suomen kansan sanonnoista sen tarkemmin) tiedonhakuun eli katsomaan netistä missä nyt olisi mitä tarjolla. Yleensähän kirjakaupoissa ja muualla on ollut kaikenlaisia tarjouksia ja ohjelmaa pitkälle aamuyöhön. JA mitä vit..?!?!? Suurin osa tapahtumista loppuu klo 21 - 22??!?!?! Akateeminen sulkeutui klo 24! Ei niin mitään tarjouksia ellei 20 % jostain paskapokkareista lasketa mukaan.

Kyllähän Taiteiden YÖN pitäisi kestää edes klo 2:n asti! Muuten se mikään yö ole vaan ilta. Voisin vannoa, että ennen tämä pläjäys kesti myöhempään, mutta olisikohan taas joku huono-uninen mummeli valitellut ja kaupungin järjestyssääntöön saatu joku lisärajoitus. Kyllähän se on kiva kun terassitkin pitää täällä sulkea jo klo 22 kun ne niin häiritsee ihmisiä puhumattakaan mistään elävästä musiikista. Jopa Turussa raikaa musiikki terasseilla vaikka kuinka myöhään eikä se tunnu ketään häiritsevän. Joopa joo. Kyllä ne teinixpissikset joka tapauksessa vetää sitä limuviinaansa ja ihmiset kuseksii seinustoilla oli kirjakaupat auki tai ei. Olishan tietysti Espalla ollut jotain etnospektaakkelia myöhempään, mutta sieltä löytyy sellaista kännisten äijien performanssitaidetta ihan vuoden jokaisena päivänä, että ei kiitos.

Mitä tarjouksiin tulee, niin ei tuo mikään yllätys sinänsä ollut. Kaikki sen tietää, että Taiteiden Yönä ja muissa äventyyrielämyshässäkkätempauksissa puffataan jotain Seppo Hörkönperän viisi vuotta vanhaa pokkaria Likaiset lapaset viidelläkympillä (ovh 20 €)ja siihen saa tekijän nimmarin väärinkirjoitettuna jonotettuaan puolitoista tuntia hikisenä ruotsinkielisen runoushyllyn kohdalla jonkun käpyläläisen bussikuskin sontsanpiikki persauksissa. Varmaan moni Pirjo on iloinen siitä 'Pirkolle' osoitetusta omistuskirjoituksesta, jossa lukee tenttutussilla Sblp Hrlrlprr ja jonka olis itsekin voinut siihen suhrata parissa sekunnissa ilman että olis tarvinnu haistella edessäolevan ummehtunutta tikkitakkia hikikarpalot otsalla.

Enpä minä oikeastaan enää yhtään ihmettele, että ihmiset täällä haluaa vetäistä ne nakit silmilleen aina tilaisuuden tullen, kun mitään muuta vaihtoehtoista tekemistä ei tarjota tai sallita. Eläminen kielletty ja kuoleminen laitonta.

Ei kommentteja: